Ticari İhracat Stratejisi Geliştirmek İçin 6 İpucu


Ticari İhracat Stratejisi Geliştirmek İçin 6 İpucu
Ticari İhracat Stratejisi Geliştirmek İçin 6 İpucu Uzun yıllar uluslararası ihracatta çalıştığım için şanslıyım. Bu kariyer birçok insanla tanışmamı ve dünyayı keşfetmemi sağladı.
Uluslararası pazarlara girerek şirketinizin satış hacmini artıracak, böylece işinizi karlı hale getireceksiniz. İhracat, piyasa kaybı veya durgunluk durumunda riskinizi de sınırlar.
Bu nedenle, ister imtiyazlı bir ihracatçı olun, ister bir acemi olun, dikkate alınması gereken çok şey var. İşte akılda tutulması gereken altı şey:
Her zaman hazırlıklı olun
Dosyalarınızı hazırlayın ve organize olun.
Randevu türü ne olursa olsun, her zaman hazırlanmanız gerekir. Argümanlarınızı ve size sunulabilecek karşı argümanları düşünün.
Sağlam bir planınız olsun. İlki işe yaramazsa, görüşmeyi doğru yöne yönlendirin.
Kilit bir hesapla zorlu bir pazarlıktan çıkmak ve tam olarak beklediğiniz şeyi aldığınızı düşünmek çok canlandırıcı.
Doğru müşteri, ithalatçı veya doğru satış acentesi ile iş yaparak bir ülkede işinizin hacmini büyütmeniz de faydalıdır.
Odak
Sınırlı sayıda hedef ülkeye odaklanın ve ardından kademeli olarak metodik bir şekilde ilerleyin. Başlangıçta çok büyük odaklanmayın.
Harekete geç
Kenarda kalmayın. Pazarı kendiniz görün, mağazaları ziyaret edin ve rakiplerin fiyatları hakkında bir anket yapın. Yüz yüze görüşmelerin başarı şansı çok daha fazladır. Uzaktan bağlantı kurmak zordur.
Ortaklıklar, ortaklıklar, ortaklıklar
Aklınızda birkaç seçenek/ortak bulun, mümkünse onlarla yüz yüze görüşün ve ürününüz/şirketiniz için en iyisini seçin.
Bir partnerle iyi geçinmek çok önemlidir. Bir değer, etik veya sadece alışverişlerinizin hoş olmadığını algılarsanız, satış performansınızı çok hızlı bir şekilde etkileyecektir.
Ortaklıklar karşılıklı güven ve yardım üzerine kuruludur. Aynı hedefe sahip olmalısınız: pazara girmek.
Kuralları anlayın
Bir ihracatçı olarak, uyumlu bir ürünü doğru belgelerle teslim etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Size yardımcı olabilecek birçok kuruluş var, ayrıca gümrük müşavirinizin veya nakliyecinizin bilgisine de güvenebilirsiniz.
Emin olun:
- ürününüzün hedef pazardaki prosedürlerini, yasal gerekliliklerini öğrenin ve yönetmeliklere uygun olduğunuzdan emin olun.
- Gerekli ihracat belgeleri hakkında bilgi edinin
Kültürel farkındalık
Kültürel farklılıkları unutmayın, bu alışverişlerinizde çok önemli bir rol oynayacaktır. Ortaklarınızla toplantınıza nasıl hazırlanacağınız ve aynı zamanda ürününüzün bu dış pazardaki başarı potansiyeli hakkında bilgi verin.
Müşterinizin dilinde, para biriminde, ölçü biriminde malzeme (katalog) sunun. Kulağa aptalca geliyor, ama çoğu öyle değil!
Sadece büyük işletmelerin ihracatı değil. Pek çok küçük ve orta ölçekli işletme uluslararası pazarlarda başarıya ulaşmaktadır. İşletmeniz yerel göstergelerde olgunlaşma aşamasına ulaştığında, genellikle daha ileriye bakma zamanıdır.
Bir cevap yazın