İhracat Faturası Nasıl Düzenlenir?


Herkese merhabalar. İhracat yapmayı planlıyorsunuz ama faturanızı nasıl düzenleyeceğinizi bilmiyor musunuz? Ülkemizin son yıllarda gösterdiği yüksek ihracat başarılarından dolayı özellikle ihracat faturalarının nasıl düzenleneceği ihracat başarısı göstermiş firmalarca çok sorulan bir soru haline geldi. Peki ihracat faturası düzenlemek zor mu profesyonel bir desteğe ihtiyaç var mı? Öncellikle fatura düzenlemek oldukça kolay bir eylem ve profesyonel bir desteğe ihtiyacınız yok. Sizde bu yazıyı okuduktan sonra kolaylıkla ihracat faturanızı düzenleye bilirsiniz .O halde gelin ihracat faturası nasıl düzenlenir onu inceleyelim.
İhracat faturası düzenlemede en çok sorulan soru KDV ödemesinin yapılıp yapılmayacağıdır .Yurt dışına düzenlediğiniz faturalarda KDV belirtmenize gerek yok .Yurtdışına yapacağınız ihracatlarda eğer tek bir ürün ihraç ediyorsanız bunu tek kalem olarak belirtmeniz gerekir .Ancak birden fazla ürün ihraç ediyorsanız örneğin (mobilya ihraç ediyorsanız dolap, masa gibi)bu ürünleri ayrı ayrı kalemlerde kaydetmeniz gerekir.
Oluşturduğunuz ihracat faturalarında teslim şeklini, ödeme biçimini ,yükleme detaylarını belirtmek gerekir.Eğer bir deniz taşıtıyla ihraç edeceksek gemi adını ,sefer numarası ,konteyner detaylarını ve numarasını belirtmek gerekir.
Eğer varsa gümrük müşavirinizin isim-soyadı eklenmesi gerekir.
Eğer bir tacir firması iseniz, yani ürünleri yurtiçinden alıp yurtdışına ihraç ediyorsanız bu ürünlerinin yurtiçindeki imalatçı firmalarını belirtmek gerekir. Örneğın X ve Y ürününü 1 No ’lu firmadan Z ürününü 2 No’lu firmadan temin ettiyseniz bu firmaları ihracat faturanızda belirtmeniz gerekir .Burda dikkat etmeniz gereken önemli nokta ihraç ürünleriniz imalatçı firmalarının hepsini belirtmek zorunda olduğunuzdur .Eğer bu hususu dikkate almazsanız gümrüklerde veya limanlarda sorun yaşayabilirsiniz.
İhracat faturanızda belirtmeniz gereken başka önemli bir husus’ta ürünlerinizin kap adetini ve kap cinsini belirtmeniz gerektiğinidir.
İhracat ürünlerinizin tartım sonrası bürüt ağırlıklarını ihracat faturanızda belirtmek gerekir.
Bu adımları izledikten sonra sizde kolayca ihracat faturanızı düzenleyebilir ve gönül rahatlığıyla ürünlerinizi yurtdışına ihraç edebilirsiniz.
Bir cevap yazın