Modern İhracat İşinde Başarılı Bir İhracatçı Olmak İçin 7 Adım


İçindekiler
Modern İhracat İşinde Başarılı Bir İhracatçı Olmak İçin 7 Adım
Modern İhracat İşinde Başarılı Bir İhracatçı Olmak İçin 7 Adım Gıda tedarik zincirinin küreselleşmesinden bu yana, mal ve hizmet alışverişi politikaları modern talebi karşılayacak şekilde yükseltildi. İnsanlar gezegende dolaşmaya başladığından beri ihracat işi zorlu. Ulaşım tesisindeki iyileştirmeler küresel ticareti doğurmuştur.
Sanayi devrimi, şirketleri yeni bölgeleri keşfetmeye zorluyor. İhracat işi , birçok ülkenin ekonomik büyümeye katkıda bulunmasını desteklemiştir.
Bir ülkeden diğerine mal ihraç etmek bir dizi işlemden geçer. Bununla birlikte, ihracat işinin zorlukları da yok değil. İhracat prosedürü çeşitli ülkelerde farklı olacaktır . Uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren şirketler, çeşitli ülkelerin ticaret normlarına uymak zorundadır. Malları ithalatçı ülkeye gönderirken sıkıntı yaşamamak için ihracat prosedürlerini öğrenin .
İhracat-ithalat işinde çalışan bir kişi, ithalatçı ülkelerin politikaları, iki ülke arasındaki ticaret anlaşması, artıları ve eksileri, fırsatlar ve temel gerçekler hakkında sağlam bilgiye sahip olmalıdır.
1) Ülkelere karar verin
Tüketim ve talep birbiriyle göreli olarak hareket eder. İhracatçı olarak yolculuğunuza başlamadan önce gerekli bilgileri toplamanız gerekir. Sattığınız mallara talebin yüksek olduğuna inandığınız ülkelerin adlarını listeleyin.
Ayrıca, malların ticareti büyük ölçüde gümrük yoluyla yapılır. Her iki ülkenin gümrük yasalarını net bir şekilde anladıktan sonra malları rahat bir şekilde taşıyabileceksiniz. Ayrıca, ülkedeki yerel yasalar hakkında bilgi toplayın.
2) Bir ekip oluşturun
Arka uç desteğinde mükemmel ekip üyelerinin desteğine ihtiyacınız olacaktır. Transit malların uygun şekilde izlenmesi gerekir. Ayrıca, mal depodan ayrılmadan önce ekip, gümrük kurallarına uygun her hayati noktayı doğrulamalıdır. Küçük aptalca hatalar gecikmeye neden olacak ve taraflar büyük bir zaman ve para kaybıyla uğraşmak zorunda kalacaklar.
- Şirket içinde iyi bir ekibiniz olsun.
- Sorunsuz geçişi sağlayacak tanınmış nakliye şirketleriyle ortak olun.
- Talebi yönetmek için maksimum kapasitenizi anlayın.
- Üretim maliyetini ve ağırlığı azaltmak için ambalaj tasarımı üzerinde çalışın. Ayrıca, ülkelerin yasal gerekliliklerine uyun.
- Yeni pazar hakkında bilgi edinin, bağlantılar kurun ve ticaret fuarlarına katılın.

container ship at port and cargo plane in logistic industry flying above
3) Pazara giden yolları bildirin
İhracat işi , mal sırasında bir ülkeden diğerine taşınan birçok oyuncudan oluşur. İhracatta belirlenmiş rotalar var. Bu sabit rotalarla gidebilir veya malları taşımak için rotanızı oluşturabilirsiniz.
- Ekspres kurye hizmetleri aracılığıyla doğrudan müşteriye satış yapın.
- Mallarınızı yerel pazarda yaymak için distribütör kanallarını kullanın.
- Yerel pazardaki satış temsilcisiyle ortak olun. Satış temsilcileri komisyon bazında çalışır. Lütfen onlara iyi bir marj verin, böylece mallarınızı ithal etmeye ve yerel pazarda satmaya motive olurlar.
- Bir ortak girişim oluşturmak için yerel şirketlerle ortak olun.
Son müşterilere ulaşmak için farklı ihracat stratejileri kullanın. İhracat stratejileri , nakliye maliyetini düşürmenize ve malların nakliyesi sırasında kısıtlamalardan kaçınmanıza olanak tanır. Rotayı seçerken, bağlanan her üye hakkında netliğe sahip olmalısınız.
Eşyalarınızı taşıma sırasında daima doğru sigorta planı ile koruyun. Ürünlerin paketlenmesinden nihai varış noktasına teslim edilmesine kadar olan süreç, beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmelidir. Ayrıca, sorun yaşamamak için ödeme koşullarını önceden düşünün.
4) Pazarlama
Temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra, bir sonraki adım işinizi pazarlamaktır. Yerel oyuncularla ortaklık kurarak promosyona başlayın. Kimlik bilgilerinizi onlarla paylaşın ve iş modeliniz hakkında bilgi verin.
Halihazırda piyasada faaliyet gösteren endüstri uzmanlarından oluşan bir ağ oluşturun. Halihazırda kurulmuş olan toplulukta işletmenizi tanıtmak için Facebook, Instagram, Linkedin ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine katılın. Sektörü bir kez yaydığınızda, iyi bağlantılarınız olacak.
Gelecekteki bilgiler için kullanıcıları işletmenizin web sitesine yönlendirmek için birden çok huni oluşturun. Ayrıca, ortaklarının profilinde listelenmeniz için yerleşik oyunculara iş teklif etmeye başlayın.
Marka adınızın sektörde tanıtım almasına yardımcı olacaktır. Potansiyel müşteriler, pazarda ne sunduğunuzu bilmek isteyecektir. İlgilenen kişiler sizinle iletişime geçecek ve iş görüşmesini ileriye taşıyacaktır.
5) Yeni fırsatı arayın
Ticaret fuarları, ürün ve hizmetlerinizi sergilemek için mükemmel yerlerdir. Ticaret fuarında bulunmak, ağ oluşturmanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca markanızın dikkat çekeceği fuara birçok büyük firma da katılacak.
Birçok ülkede hükümet, yerel şirketleri ticaret fuarına giriş için sübvansiyonlarla desteklemektedir. Masrafları azaltmak ve uluslararası ticarete katılmak için fırsatı kullanın.
6) ödeme alın
Bankadaki nakit, işi yönetir. Uluslararası pazarda sattığınız mallar için ödeme almak için şeffaf ödeme yöntemleriniz olduğundan emin olun. İhracat işleri tamamen zamanında ödemeye bağlıdır.
Uzun bir ödeme süreci, daha fazla mal satmanızı kısıtlayabilir. Ayrıca, fiyat geciktiğinde şirket mali sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktır. Bu nedenle, müşteri için sabit ödeme koşullarını belirleyin. Partnerinizin her iki taraf için de bir kazan-kazan durumu oluşturmasını kolaylaştırın.
7) Yasal Normu Takip Edin
Ülkelerin yasal normlarını anlayın. Politikalar ve ticaret anlaşmasıyla ilgili belgeler, diğer ülkelerdeki ortaklarla ilişkilerde esastır.
Ürün gönderirken sorun yaşamamak için her ülkenin ihracat kurallarına ve düzenlemelerine uyun. Gümrükteki malları temizlemek için evrak gereklidir. Düzenleyici engellerden kaçınmak için uluslararası hukuk firmalarıyla ortak olun. Ayrıca ürününüzün yurtdışı ticaret kurallarına uygun olup olmadığını kontrol edin.
İthal edilmesine izin vermeyen mallar, transit sırasında bir kısıtlama ile karşılaşacaktır. Poliçelerle birlikte ticari markalar için fikri mülkiyet sertifikası ve tescili alın. Mallarınızı yerel bir pazar tarafından kopyalanmaya karşı koruyun.
Bir cevap yazın