Yeni İhracatçılar Neler Yapmalı

Giriş
Güncellenme
Yeni İhracatçılar Neler Yapmalı

Yeni İhracatçılar Neler Yapmalı

 

Yeni İhracatçılar Neler Yapmalı Popüler inanışın aksine, finans genellikle en büyük engel değildir. KOBİ İhracat Finansmanı Anketi, fırsatların belirlenmesinin (%37), ardından sözleşmelerin kazanılmasının (%32) ihracatın önündeki en önemli engeller olarak görüldüğünü ortaya koydu. Bu arada, KOBİ’lerin sadece %10’u finansmanı bir engel olarak belirtti.

 

KOBİ’ler ihracata nasıl başlar? 

KOBİ İhracat Finansmanı Anketi’nden elde edilen bilgiler, KOBİ’lerin yalnızca %19’unun kasıtlı olarak uluslararası büyümeyi hedefledikleri için ihracatçı olduklarını ortaya koydu. Aslında, KOBİ’lerin çoğunluğu (%61) konu ihracat olduğunda reaktif veya fırsatçı bir yaklaşım benimsemiştir; yani ya bir fırsat ortaya çıktı (uluslararası bir müşteri kapısını çaldı) ya da o ülkede mevcut bağlantıları vardı.  

İhracat için nedenler?

İhracat yapmanızın birincil nedeni satış hacminizi ve kar seviyenizi artırmaktır. İhracat, yeni müşterilerle bağlantı kurmanıza olanak tanır ve ayrıca iç pazara olan bağımlılığı azaltır. Talepte mevsimsel dalgalanmalar yaşayan işletmeler için ihracat, takvimdeki bu zayıf dönemleri artırmanın iyi bir yolu olabilir. 

İhracat dünyasında yeniyseniz ve işinizi büyütmeye hevesliyseniz, burada ihracat başarısını garantilemek için en iyi 5 ipucumuzu paylaşıyoruz. 

1. İpucu – Tavsiye ve destek alın 

Yeni ihracatçılar için ipuçlarının başında tavsiye ve destek almak geliyor. KOBİ ihracatçılarının %35’inin tavsiye alması başlangıç ​​aşamasındadır. Tavsiye için ana liman, Birleşik Krallık hükümetidir ve %22’si Uluslararası Ticaret Bakanlığı’na (DIT) yaklaşıyor ve %15’i HMRC ile iletişime geçiyor. Genel bilgi için, KOBİ’lerin %40’ı danışmanlara ve iş danışmanlarına, ardından muhasebeciler (%30) iş ağları (%20) ve avukatlara (%11) yaklaşmaktadır 2

DIT yararlı bir başlangıç ​​noktasıdır ve üst düzey, genel tavsiyeler sağlayacaktır . Ticaret fuarları gibi etkinlikleri arayabilir ve çeşitli ülkeler ve endüstri sektörleri için bir dizi genel pazar rehberi bulacaksınız.

Ancak, DIT’nin yalnızca belirli bir noktaya kadar yardım sağlayabileceğini unutmayın. Fırsatları belirleme ve sözleşmeleri kazanma konusunda en fazla desteğe KOBİ’ler ihtiyaç duyar . Sadece piyasa istatistikleriyle ilgili değil, eyleme geçirilebilir içgörülere ihtiyacınız var. Kollarını sıvamaktan ve ellerini kirletmekten çekinmeyen ve bu fırsatları belirlemenize ve yeni sözleşmeleri güvence altına almanıza yardımcı olacak bir ortak bulmalısınız. İşletmelerin, kendimiz gibi kanıtlanmış bir sicile sahip uzman bir pazara giriş ortağı bulması gerekir.  

2. İpucu – Pazara giriş sağlık kontrolü

Pazara giriş sağlık kontrolü yapmak, mal veya hizmetlerinizi teslim etmenin ve dağıtmanın en iyi yollarını bulmanıza yardımcı olacaktır. Dikkate alınacak alanlar şunları içerir:

  • Hedef pazarınız ve sektörünüzde işler nasıl yürütülüyor?
  • İhracatta güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?
  • Mali kapasiteniz nedir?
  • Hedef pazarınız için hangi ticaret anlaşmaları veya engeller geçerlidir?
  • Varsa hangi satış sonrası destek gereklidir?

 

3. İpucu – Bir satış hattı oluşturun

Bir sonraki adım, yeni siparişleri güvence altına almak ve kazanmaktır. Telefonla pazarlama, bunu başarmanın oldukça etkili bir yoludur, bu nedenle telefonu elinize alın ve potansiyel müşterilerinizle konuşun. Bu, yatırım getirisi elde etmenin en hızlı yolu olacaktır. Kişilerinizi arayın ve ilgili tanıtımları alın. Bu size hedef pazarınıza yatırım yapmak için gereken sağlam kanıtları verecektir. Bridgehead CEO’su ve Kurucusu Paul McIntosh, “Atı arabanın önüne koyun ve ilk adım olarak satışa odaklanın” diyor. Bu kritik satış hattını oluşturmanıza yardımcı olacak pazar bilgisine sahip deneyimli satış görevlilerine ihtiyacınız var.  

 

4. İpucu – Ayrıntılı bir Pazara Giriş (GTM) Stratejisi hazırlayın

GTM stratejisi , hedef müşterilerinize ulaşmak için ürün veya hizmetinizi nasıl satacağınızı belirleyen oldukça ayrıntılı bir eylem planıdır . Etkili bir stratejinin 5 temel bileşeni vardır. Tek bir Pazara Git stratejisine sahip olmak, yalnızca yeni ihracatçılar listesi için en önemli ipuçlarımızı oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda herhangi bir iş büyüme planında önemli bir engeldir.

1. Piyasalar

Hedef pazar(lar)ınızı netleştirmek ilk adımdır. Hedef pazarınızda hangi problem(ler)in çözülmesi gerekiyor? Ürününüz veya hizmetiniz müşterinin sorununu nasıl çözüyor? Bu adım, piyasada herhangi bir boşluk olup olmadığını, bu pazarın ne kadar erişilebilir olduğunu ve giriş engellerinin yüksek mi yoksa düşük mü olduğunu belirler. Rekabet ne kadar yoğun? Tedarikçi ortamı neye benziyor? Bu adım, ürününüz için o pazarda yeterli talep olup olmadığını belirler. 

2. Müşteriler

Müşterilerinizi gerçekten anlamak için istihbarat elde etmek için pazar araştırmasını kullanın . Kim olduklarını, ihtiyaçlarını ve davranışlarını anlayın. Müşterilerinizi anladıktan sonra, onları bölümlere ayırabilir ve daha etkili hedeflemeyi sağlamak için müşteri kişilikleri geliştirebilirsiniz.

3. Rotalar, kanallar ve ortaklar

Müşterilerinize ulaşmak için kullanacağınız doğru yolları, kanalları ve ortakları anlayın ve tanımlayın . Doğrudan veya dolaylı olarak dışa aktarmanın en iyisi olup olmadığını deşifre edebilirsiniz. İlki, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi doğrudan müşterilerinize satmayı gerektirir. İkincisi, dolaylı ihracat, örneğin yabancı distribütör veya acente gibi bir aracı aracılığıyla satış yaptığınız yerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Hızlı Büyüyen Ekonomiler ve Başlıca İhracat Pazarları

07 Kasım 2022 14:23, Pazartesi

En Hızlı Büyüyen Ekonomiler ve Başlıca İhracat Pazarları  En Hızlı Büyüyen Ekonomiler ve Başlıca İhracat Pazarları Dünya, küresel bir ekonominin gelişimine doğru ilerliyor. Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin yükselişi ihracat için yeni pazarlar açmıştır. Bu ülkeler artık gelişmiş ülkelerden işletmeleri çekmek için birbirleriyle rekabet ediyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin İhracat Evlerine genişlemesi, dünyanın […]

İhracat Faturası Nasıl Düzenlenir?

15 Ağustos 2022 16:18, Pazartesi

Herkese merhabalar. İhracat yapmayı planlıyorsunuz ama  faturanızı nasıl düzenleyeceğinizi bilmiyor musunuz? Ülkemizin son yıllarda gösterdiği yüksek ihracat başarılarından dolayı özellikle ihracat faturalarının nasıl düzenleneceği ihracat başarısı göstermiş firmalarca  çok sorulan bir soru haline geldi. Peki ihracat faturası düzenlemek zor mu profesyonel bir desteğe ihtiyaç var mı? Öncellikle fatura düzenlemek oldukça kolay bir eylem ve profesyonel […]

Başarıyı İhraç Etmenin Altın Kuralları

16 Temmuz 2022 10:14, Cumartesi

Başarıyı İhraç Etmenin Altın Kuralları Başarıyı İhraç Etmenin Altın Kuralları Büyüklüğü ne olursa olsun, herhangi bir şirket ihracat yapma zorluğunu üstlenebilir. İhracat yapmak için çok sayıda iyi neden vardır: Her şeyden önce, cirosunu artırma, pazarını genişletme veya hızla doygun Belçika pazarının ötesine geçme hedefi. Şirketler daha az rekabetçi pazarları keşfetmek, müşterilerini çeşitlendirmek ve böylece yerel […]

Başarılı İhracatçı Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir İhracat Nasıl Yapılır
15 Temmuz 2022 11:50, Cuma

Başarılı İhracatçı Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir İhracat Nasıl Yapılır Başarılı İhracatçı Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir İhracat Nasıl Yapılır Uluslararası alanda gelişmek için kendinizi iyi hazırlamak için zaman ayırın. Net ve etkili bir strateji elde etmek için projenizin, kaynaklarınızın stokunu alın ve bilgileri alana mümkün olduğunca yakın girin. Yerel ortaklara yaklaşmaktan ve güvenilir rölelere […]

Dijital Pazarlama Nedir?
14 Temmuz 2022 10:29, Perşembe

Dijital Pazarlama Nedir?  Dijital Pazarlama Nedir? Dijital pazarlama, internet, mobil cihazlar, sosyal medya, arama motorları ve diğer dijital iletişim biçimlerini kullanarak potansiyel müşterileriyle bağlantı kurmak için uzmanlığınızı geliştirme sürecidir.  Çevrimiçi pazarlama olarak da adlandırılır, kullanıma hazırdır ve arama sonucu reklamlarını, e-posta reklamlarını ve tanıtılan tweet’leri kapsar – pazarlamayı müşteri geri bildirimleriyle veya bir şirket ile […]

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

× İhracat Yapmak İstiyorum