İlk 5 ihracat pazarı (ve onlara ne satabilirsiniz)


İster ihracatta yeni olun ve nereden başlayacağınızı merak edin, ister sadece erişiminizi genişletmeye çalışın, işte şu anda radarınızda olması gereken 5 pazar.
- Amerika Birleşik Devletleri: Bariz tüketim kültürüyle tanınan bir ülke olarak, ABD’nin dünyanın en büyük ithalatçıları listesinin başında olması belki de şaşırtıcı değil. 2021’de ABD, dünya çapındaki ticaret ortaklarından 2,83 trilyon ABD doları değerinde mal ithal etti. ABD’deki tüketiciler çok bilgili ve uluslararası şirket ve markalara açık. ABD’li işletmelerin ve tüketicilerin satın almak istediklerinde neredeyse hiçbir sınır yok ve COVID-19 yeni satın alma davranışlarına yol açtı. İşte onlara bunu nasıl satacağınıza dair bir ipucu: Özgün olun ve sorumlu tüketim gibi değişim dalgasını anlayın. Tüketiciler daha çok sürdürülebilir, şeffaf ve temiz ürün yelpazesine yöneliyor.2021 yılında, ABD’nin büyük ölçüde ithal ettiği Makineler içermek bilgisayarlar, elektrikli makineler, araçlar, petrol dahil mineral yakıtlar, ilaçlar, optik, teknik, tıbbi cihazlar, değerli taşlar, değerli metaller, plastikler, plastik eşyalar, mobilya, yatak takımları, aydınlatma, prefabrik yapılar ve organik kimyasallar.
- Çin: Daha çok dünyanın en büyük üretim merkezi olarak bilinen Çin, dünya çapında ithalat yapan ülkeler arasında ikinci sırada yer alıyor. 2021’de, bu Asya güç merkezi tarafından ithal edilen toplam mal miktarı yaklaşık 2,4 trilyon ABD Doları oldu ve ithalat değerinde bir önceki yıla göre yaklaşık %30 artış yaşandı. Çin’in ithalatının yarısından fazlası diğer Asya ülkelerinden geliyor; ancak Avrupalılar, Kuzey Amerikalılar ve Afrikalılar da güçlü ticaret ortaklarıdır. 2021 yılında Çin’in ithal ettiği başlıca ürünler şunlar oldu: elektrikli makine, ekipman, mineral yakıtlar içermek petrol, cevherler, cüruf, kül, ve diğer makineler gibi bilgisayarlar, optik, teknik, tıbbi cihazlar. Taşıtlar, plastikler, plastik eşyalar, değerli taşlar, değerli metaller, Bakır ve organik kimyasallar Çin pazarında da yoğun talep gördü. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin, 2020’deki birinci fazında, diğer şeylerin yanı sıra fikri mülkiyet, teknoloji transferi ve tarım alanlarında Çin’in ekonomik ve ticari rejiminde yapısal reformlar ve diğer ayarlamalar yapılması çağrısında bulunan tarihi ve uygulanabilir bir anlaşmaya vardı. Birinci aşama anlaşmada Çin, önümüzdeki yıllarda Amerikan mal ve hizmet alımlarını önemli ölçüde artırma taahhüdünde bulundu.
- Almanya: Avrupa’nın en sanayileşmiş ve en kalabalık ülkesi olan Almanya, aynı zamanda dünyanın en büyük üçüncü ithalatçı ve ihracatçısıdır. 2021’de Almanya 1,42 trilyon ABD doları ithalat değeri kaydetti. Bilgisayarlar, elektronik ve optik ürünler, motorlu taşıtlar, römorklar ve yarı römorklar. Önde gelen Avrupa ülkesi de ithal etti kimyasal ürünler, makineler ve ekipman, elektrikli ekipman, temel metaller, ham petrol ve doğal gazek olarak temele czacılıkla ilgili ürünler ve Gıda Ürünleri2021’de en çok katma değerli ithalatı gerçekleştiren Almanya. Almanya, Çin, Hollanda, ABD’nin yanı sıra Polonya, İtalya, Fransa, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Avusturya ile ithalat ortaklıklarına sahiptir. Bununla birlikte, Almanya ile ticarette büyük bir başarı elde etmek istiyorsanız, sonunda geri dönecekleri ve dünyanın geri kalanına satacakları malları üretmek için ihtiyaç duydukları şeyleri satmayı deneyin. Malezya, Japonya ve Vietnam’dan gelen yarı iletkenler, Almanya’da büyük bir pazara sahipti ve bu, bu Avrupa ticaret merkezini elektronik ve makineler için nihai ihracat pazarı haline getirdi. Alman alıcılar, genellikle siparişlerinin yerine getirilmesine verilen muamele ve öncelik konusunda şüpheci olma eğilimindedir.
- Japonya: Yükselen güneşin ülkesi Japonya aynı zamanda robotik, doğa bilimleri, uzay araştırmaları ve biyomedikal araştırma alanlarında dünya lideridir. 2021’de ithalatı, 2020’ye göre %21,2’lik bir artışla 768,9 milyar ABD Doları oldu. Petrol ve doğal gaz gibi doğal kaynakların ve makine ve metaller gibi endüstri temellerinin eksikliği nedeniyle, telafi etmek için büyük ölçüde diğer ülkelere güveniyor. fark. satın alınması mineral yakıtlar tarafından desteklenen, yükseldi petrol ve kömür. Elektrikli makinalar ithalat da %32,3 arttı ve toplu alım ile vurgulandı. Yarı iletkenler. Japonya’ya satılan diğer ihraç malları ise kimyasallar, mamul mallar, demir dışı metaller, makineler, bilgisayarlar, cevherler ve ulaşım ekipmanları. Japonya’nın başlıca ithalat kaynakları Çin, ABD, Almanya, Avustralya ve G. Kore, Tayland ve Vietnam gibi diğer Asya ülkeleridir. Japonya, Asya perakende pazarında büyük bir paya sahiptir ve bu da onu ihracatçılar için çok kazançlı kılmaktadır.
- Birleşik Krallık: İhracatçılar için ilk 5 ihracat pazarı listesinin sonuncusu, Birleşik Krallık’ın Brexit sonrası ülkesidir. Yalnızca 2021’de 505 milyar sterlinin üzerindeki ithalatla, Birleşik Krallık’taki ithalat, pandeminin gölgelediği 2020’ye kıyasla %1,7 arttı. Son derece sofistike tüketici pazarında, iletişim teknolojisi yazılımı ve bunlarla ilgili ekipman gibi üretkenliği artıran ihraç mallarına yönelik büyük talep var. havacılık, savunma, emniyet ve siber güvenlik. 2015 Paris anlaşmasını diğer 195 ülkeyle birlikte imzalayan Birleşik Krallık, Biden yönetimi tarafından ABD’nin yakın zamanda eski durumuna getirilmesi de dahil olmak üzere, düşük karbon emisyonu taahhüdünü ciddiye alıyor ve bu nedenle satın almaya yatırım yaptı. Yeşil teknolojiler, e-araçlar, yenilenebilir enerji ve akıllı şebeke teknolojileri. Süre değerli metaller İngiltere tüketicisi için ithalat listesinin başında mekanik aletler, mineral yakıtlar, motorlu taşıtlar, elektronik ekipman, eczacılıkla ilgili ürünler, plastik ve plastik ürünler.
Amerika Birleşik Devletleri’nin İngiltere’ye yapılan ihracattaki en büyük payına rağmen, ülkenin en büyük ticaret ortakları listesinde 2021’de Çin ilk sırayı alırken, onu Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve Norveç izledi.
2021 yılı, bir önceki yıla göre %25’lik inanılmaz ve ümit verici bir artışa işaret eden 28,5 Trilyon ABD Doları’lık rekor bir ticaret gördü. Yalnızca bu beş ülkenin birleşik ithalatı, toplam ticaret değerinin neredeyse üçte birini (8,02 trilyon ABD doları) oluşturduğundan, bu ülkeleri ihracat pazarı olarak seçmek, dünyadaki herhangi bir ihracatçı için olabildiğince güvenli bir bahistir.
Bir cevap yazın