İhracat Planı Nasıl Yapılır?


İçindekiler
İhracat Planı Nasıl Yapılır?
İhracat Planı Nasıl Yapılır? Şirketler sıklıkla benden bir ihracat planı hazırlamak için örnek bir taslak sunmamı isterler . Küçük şirketler genellikle bir ihracat departmanı kurabilmek için anahat isterler, oysa daha büyük şirketler ya ihracat teşvik programlarını genişletmek ya da anahattı ISO 9000 prosedürlerinde kullanmak isterler.
Aşağıdakiler, son 25 yılda masama gelen bir düzine anahattan oluşan basit bir ihracat planı taslağıdır. Bu taslak hiçbir şekilde kapsayıcı değildir; ancak planın faydalı olması ve uygulanması için ele alınması gereken birçok temel konuyu içermektedir.
İhracat planı, yeni istihbarat ve pazar değişiklikleri meydana geldikçe değiştirilebilen devam eden dinamik bir belge olarak ele alınmalıdır. Her planın, onu oluşturan şirkete özel olması gerektiğinden, yukarıdaki taslakta yer alan noktaları eklemeyi, silmeyi veya değiştirmeyi faydalı bulabilirsiniz.
İyi düşünülmüş ve dikkatlice yazılmış bir ihracat planı, ideal olarak, ihracat departmanının başarısı ve karlılığı için gerekli olan şirketin diğer departmanları ile etkileşim için bir temel oluşturur. İyi bir ihracat planı, aynı zamanda, ihracat hedeflerini ve misyonunu anlayarak şirketi olumlu yönde etkileyebilecek yabancılara da güçlü bir açıklama yapar. Bu, elbette, ihracat operasyonlarına finansman sağlamak için mali kaynakları da içerecektir.
Güçlü bir ihracat planı oluşturup uygulayarak şirketiniz ihracat alanında başarı fırsatını artıracak ve küresel pazarlara daha da genişleyecektir.
Her büyüklükteki firma mal ve hizmetlerini ihraç etmeye teşvik ediliyor. Küresel pazarda yeniyseniz veya firmanız yeni pazarlara açılıyorsa, kuruluşunuzda en iyi uygulamaları oluşturmanın zamanı geldi.
Aşağıda, ihracatçıların her bir ihracat işlemi için izlemesi gereken en iyi uygulamaların bir listesi bulunmaktadır:
Kabul edilen ihracatı ve bunların size ve şirketinize nasıl uygulanabileceğini anlamak için İhracat İdaresi Düzenlemelerinde (EAR) görünen birkaç terimi tanımlamak önemlidir :
Kabul Edilen İhracat
Varsayılan ihracat, teknoloji veya kaynak kodu (734.2(b)(9) kapsamında EAR’da ayrıca adreslenen şifreleme ve nesne kaynak kodu hariç), Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir yabancı uyrukluya verildiğinde gerçekleşir.
Yabancı uyruklu
Yabancı uyruklu kişi, ABD vatandaşı olmayan, daimi ikametgahı olmayan veya ABD’de belirli bir mülteci statüsü altında bulunan kişidir. Bir anlamda yabancı kişi, vatandaşı olduğu ülkenin somutlaşmış hali olarak kabul edilir. Kabul edilen ihracat kuralının özü, yabancı bir kişiye teknoloji sağlamanın, teknolojinin sağlandığı sırada tarafların nerede olduğuna bakılmaksızın o kişinin vatandaşı olduğu ülkeye ihraç etmekle aynı olmasıdır. Örneğin, Chicago’daki bir Fransız vatandaşına kontrollü teknoloji sağlamak, bu teknolojinin Fransa’ya ihracatı olarak kabul edilir.
teknoloji
EAR Bölüm 772’ye göre teknoloji, bir ürünün “geliştirilmesi, üretimi veya kullanımı” için gerekli olan özel bilgilerdir. Bilgi, teknik veri veya teknik yardım şeklini alır. Genel olarak, Kabul Edilen İhracat Kuralı kapsamındaki teknolojiler şunlardır:
Serbest bırakmak
Teknoloji, elektronik ortam veya hatta basit görsel inceleme yoluyla teknik şartnameler, planlar, planlar vb. gibi şekillerde görsel inceleme için yabancı uyrukluların kullanımına sunulduğunda ihracat için serbest bırakılır; teknoloji sözlü olarak değiş tokuş edildiğinde; veya teknoloji, teknoloji hakkında bilgisi olan kişilerin rehberliğinde uygulama veya uygulama yoluyla kullanıma sunulduğunda.
Bir cevap yazın